Seminarier

Seminarier som inspirerar och skapar en större medvetenhet hos dig och din personal. Vi har lång erfarenhet av att ordna alltifrån motivationssdagar till kick-offer. Det finns också möjlighet att skräddary seminarium utifrån era önskemål. 

 

1. Hur du ser på dig själv är nyckeln till framgång  ( 3 timmar)

Hur du ser på dig själv är grunden om du lyckas eller ej! Om du inte tror på dig själv hur ska då någon annan kunna göra det? Hur ofta hör vi inte människor säga ”Inte kan väl jag”. Detta medför att det blir svårt att sätta upp målbilder. Vilken attityd har du till dig själv och andra? Varför känner du glädje respektive obehag i inför vissa situationer?

Du kommer att få lära dig hur du kan förbättra förhållningssättet till dig själv. Vi kommer att göra en självförtroendeövning som genom positiva affirmationer stärker din självbild. Om du vill leda andra måste du först kunna leda dig själv.

Detta seminarium vill få dig att förstå att vi alla har enorma resurser inom oss. Det gäller bara att hitta och lyfta fram dem!

 

2. Skapa ditt inre lugn och bli vän med stressen ( 4 timmar)

Vad är egentligen stress? Har det alltid funnits eller är det dagens samhälle som har skapat detta? Varför reagerar vi så olika på stress och hur kan vi på bästa sätt hantera den?

Du kan genom att förändra ett negativt tankemönster lära dig tolka yttre omständigheter på ett nytt sätt. Lyssna på vad din kropps signaler förmedlar och få insikt i samspelet mellan kropp och själ för att skapa en balans i din tillvaro.

Under detta seminarium får du lära dig enkla avslappningsövningar som du kan ha glädje av i din vardag. Du får prova på spännande visualiseringsövningar som du kan ha nytta av när du ställs inför en jobbig situation. Vi vill på ett upplyftande sätt få dig att inse att du själv kan ta kontrollen över ditt liv!

 

3. Vinnande tankar ( 3 timmar) 

Tänk vad du tänker på! Det passerar cirka 50.000 – 70.000 tankar genom hjärnan varje dag. Har du funderat över vilka tankar som styr din vardag? Dina tankar är nämligen skapande och påverkar hur du mår både fysiskt och mentalt. Du får det du fokuserar på oavsett om det är bra eller dåligt och du kan faktiskt själv välja dina tankar! Det är på tankens nivå allförändring startar.

På detta seminarium får du prova visualiseringsövningar som visar vilken kraft dina tankar har. Hjärnan kan nämligen inte skilja på verklighet och fantasi i det undermedvetna, vilket skapar enorma möjligheter. Du får även genom enkla övningar se hur tankens kraft rent fysiskt påverkar din kropp.

Det blir många roliga AHA – upplevelser när du inser att du kan klara av saker som du tidigare trodde var omöjliga. Hur VILL du skapa ditt liv?

 

4. Låt dina känslor bli en resurs ( 4 timmar)

Hur uppstår en känsla? Kan du välja vilka känslor du vill ha? Genom att bli medveten om dina känslor så kan du också påverka hur du vill känna. Vi behöver ha tillgång till ALLA våra känslor för att må och fungera bra. Ibland är känslorna positiva och ibland negativa. Forskning har visat att vi behöver ha en positiv känsla för att kunna lära oss någonting. Utan känslor kan vi inte motivera eller samarbeta med andra.

Under detta seminarium får du prova på enkla och kraftfulla övningar som visar hur du kan använda dina känslor som en resurs. Du får även lära dig att avdramatisera laddade situationer på ett enkelt och kul sätt. Övningarna lockar till skratt och roliga insikter som du har glädje av både på arbetet och fritiden.

 

5. Lär dig leva och njuta av nuet ( 4 timmar)

Se tillvaron med nya nyfikna ögon och uppskatta de små guldkornen i livet! Hur lyssnar du till din inre röst? Vilka frågor kan du ställa till dig själv för att bli mer medveten om hur du vill leva? Gör du saker för att du måste eller för att du vill? Genom att synliggöra dessa svar kan du påverka ditt liv.

Tillsammans gör vi ett kort meditation för att skapa ett inre lugn och en trygg atmosfär. Du får lära dig hur du kan göra för att leva mer medvetet. Vi kommer på ett lustfyllt sätt upptäcka varje sinne för sig. Vilket innebär att du kommer att uppleva saker på nytt och njuta av nuet. Vi gör en fantasifull visualiseringsövning där du får inhämta de positiva känslor som du vill ha samt att plocka bort de negativa som du vill bli av med.

Efter detta seminarium blir du mer närvarande i det du gör, vilket medför att både arbete och fritid känns mer meningsfullt och njutbart. Hitta glädjen i tillvaron och se livet som en upptäcktsresa, där själva resan är målet!