Om mig

För mig har hälsa och välbefinnande alltid varit en stor del i mitt liv. Jag tycker att det är viktigt att se till helheten där kropp och själ är i samklang med varandra.

Mitt intresse för mental träning väcktes när jag i en krissituation insåg att jag själv kunde påverka min situation genom mitt sätt att tänka. Det blev en AHA-upplevelse som jag ifrån hjärtat kände att jag ville förmedla till andra.

Jag studerade till Mental tränare på Skandinaviska ledarhögskolan i Örebro. Där jag har läst Personlig kompetensutveckling genom Mental träning och Person, team och ledarskapsutveckling. Min coachutbildning har jag gått för Karin Tenelius på Tuff ledarskapsträning.

Jag är certifierad NLP-Master,  Coach2coach (Kjell Erhagen och Magnus Kull). Diplomerad Mindfulnessinstruktör, Mindfulnesscenter  (Ola Schenström) samt diplomerad Mindfulnessinstruktör, Livscoachakademin (Kjell haglund). Utbildad Trackinginstruktör på Tracker school Sweden (Conny Andersson). Diplomerad Reiki Master Teacher (Matthew Sword). Har också kompetens inom Brain-gym, Qi-gong samt FSP steg 1.

Jag har ett stort intresse för österländsk kultur och den nord och sydamerikanska indiankulturen. Har bland annat varit bosatt och arbetat i Malaysia under 2 år. Jag har också besökt och bott hos olika indianstammar inne i reservaten i Nordamerika. Detta har gett mig många nya insikter om både mig själv och andra människor. Under hösten 2011 besökte jag Peru och utforskade dess mångkultur, fick ta del av både inre och yttre resor tillsammans med vår Shamanska guide.

Min mission är att få människor att må och fungera bättre, både på arbetet och privat. Alla har vi enorma resurser inom oss mig. För mig är det ett stort privilegium att få hjälpa till att plocka fram dessa. Det gör att även jag växer.

Livet är verkligen som en resa där själva resan är målet!

 

Min erfarenhet kursledaresom och coach  

Utarbetat en kurs i Mental träning och Tankens kraft ”Qmind basic” som jag haft för både företag och privatpersoner. En mycket efterfrågad kurs som genom åren hela tiden har utvecklats. Den bygger på de fyra framgångsfaktorena, självbild, målbild förhållningssätt och känsla.

Anordnat ett flertal mindfulnesskurser för både företag och privatpersoner i Stockholm och dess omnejd. Tillsammans med en kollega utarbetat en mindfulnesskurs som är upplevelsebaserad. Den är unik i sitt slag då den även innhåller inslag av närvaroträningar i skog och mark på ett djupgående plan. 

Utarbetat en kurs för ungdomar ” Life Tracker” tillsammans med min kollega Conny Andersson som är utbildad Tracker inom indiansk spårning av Tom Brown i USA, en av världens mest kända spårare. Haft ett flerat kurser i Nacka kommun med mycket lyckat resultat, där ungdomarna idag agerar som förebilder för andra ungdomar.

 

Coach och resursvägledare på Alma folkhögskola/UMA projekt. Projektanställd på Alma folkhögskola, Stockholm, i UMA projektet (Utveckling Mot Arbete) Ett samverkansprojekt mellan myndigheter, arbetsgivare och organisationer.  Min roll som coach var att stärka människor som varit borta länge från arbetsmarknaden, att utvecklas till egen försörjning. Projektet vände sig till de som varit sjukskriven eller arbetslösa under en längre tid. Många hade diagnoser som ADHD, asberger, bipoläritet men även missbruI mitt arbete ingick bådksproblem samt samt utmattningsdepressioner. Jag var även med och utvecklade UMAmetoden i projektet.

Coach och resursvägledare på Järvalärling (Hantverksakademin) i Husby. Coachade unga vuxna, de flesta med ett kriminellt förflutet. Ett projekt som bestod i att få unga vuxna (som inte gått ut gymnasiet) ut mot praktikplatser inom hantverksyrket. De fick på skolan lära sig måleri, snickeri, samt skomakeri mm. Min roll var att stötta och hjälpa dem i sin process för återanpassning till samhället och arbetslivet.

Coach i ett av Sveriges största omställningsprojekt. Mitt uppdrag var att coacha Ericsson anställda som blivit uppsagda till att få ett nytt arbete eller annan lösning. Jag hade förmånen att coacha olika yrkesgrupper alltifrån produktionsgolvet till chefsnivå genom både individuell coaching och gruppcoaching. Min roll som coach var att lyssna, stödja, motivera och frigöra den inre drivkraften och driva processer mot utsatt mål. Arbetet ställde stora krav på att se nya möjligheter i alla situationer.

Arbetskonsulent i ett flertal uppdrag i samarbete med Arbetsförmedlingen som kompletterande aktör.

 

 

Min erfarenhet som föreläsare och semianariehållare   

 • Seminariehållare på Factory Nacka Strand på den årliga Assistent och sekreterarstämman 5 år i rad samt på stora konferenscentret i Malmö.   
 • Ett flertal seminarier på Hasseludden Yassuragi för olika företag
 • Flera föredrag för olika företag på centralbadet i Stockholm
 • Återkommande seminarier i Självbild och målbild på AS3 (outplacementföretag)
 • Vinnande tankar för Skolverket i Stockholm på Radisson Royal Viking hotell
 • Stressreducering för personal på Biblioteket i Värmdö kommun
 • Seminarier i coachande ledarskap och i mental träning för det kvinnliga chefsnätverket EWMD (European Women´s Management Development Internationel Network)
 • Kick-off för personalen på HRG Nordic (internationellt företag som erbjuder resetjänster åt företag) i Självkänsla och Vinnande Tankar
 • Kick-off  i Bergsslagen för Odens entreprenads ingenjörer i Mindfulness och Tankens kraft
 • Föreläsare i Mental träning och självbild på Annorexicenter Huddinge sjukhus för anorektiker på sluten avdelning samt öppna avdelningen för anorektiker på Danderyds sjukhus
 • Seminarier i mindfulness för Pysslingens förskola
 • Inspirationsdag för Orrens personal (Nackas största hemtjänstföretag) i Mindfullness och Vinnande tankar
 • Föredrag i Attraktionslagen och Mindfulness för Konferens&Kontorsexpo på Operan I Malmö